Top 3 Technologie ETF’s (Trackers) en Fondsen Q3 2021

Gepubliceerd op 18 augustus 2021 om 16:37

De technologie sector bevat bedrijven die zich richten op onderzoek, ontwikkeling en het verkopen van hardware en software waaronder Microsoft Corp, Apple Inc en Amazon Inc. Deze sector heeft de afgelopen jaren een flinke groei doorgemaakt. Dit komt mede door de corona uitbraak waarbij de technologische sector een belangrijke rol speelde om het virus onder controle te krijgen. Ze overtroffen de markt en daarom hebben we een top 3 gemaakt  van wat wij denken dat de beste ETF’s zijn in Q3 van 2021.

Technologie ETF's

1. ARK Next Generation Internet ETF (ARKW)

ARKW is een actief beheerde ETF die gericht is op de online infrastructuur, grote data en het vinden van nieuwe betaal mogelijkheden. De bedrijven binnen deze ETF ontwikkelen, produceren of schakelen de volgde dingen in.

 • Cloud Computing & Cyber Security
 • E-Commerce
 • Big Data & Artificial Intelligence (AI)
 • Mobile Technology and Internet of Things
 • Social Platforms
 • Blockchain & P2P

De ETF focust op een lange termijn groei van het geïnvesteerde geld. Daarnaast wordt er jaarlijks 1.37% aan dividend uitgekeerd. Echter bieden in het verleden behaalde resultaten geen garantie voor de toekomst. Onderstaand is een PDF te vinden met de bedrijven die in deze ETF zitten.

2. Invesco QQQ Trust

Ook de Invesco QQQ Trust is gemaakt voor het langer termijn beleggen. Dit fonds bevat bedrijven zoals Apple, Micorsoft, Amazon, Nvidia, Tesla en nog veel meer bedrijven die zich bezig houden met verschillenden aspecten op het gebied van technologie. Het fonds probeert de Nasdaq-100 index te volgen. Er wordt per kwartaal gekeken of het fonds nog in evenwicht is en indien nodig aangepast. Verder wordt het fonds jaarlijks opnieuw samengesteld. Onderstaand is te zien waaruit het fonds bestaat.

Weet u niet wat de verschillende sectoren inhouden? Klik dan hier om naar ons artikel te gaan die dit stap voor stap uitlegt.

3. Wedbush ETFMG Video Game Tech ETF (GAMR)

Dit is de eerste ETF die zich richt op de video game tech industrie. Tegenwoordig zijn er 1 miljard mensen die gebruik maken van videogame industrie en dit nummer zal voorlopig blijven toenemen. Vandaar dat we in deze ETF potentie zien. Daarnaast kan het beleggen leuker maken door het te doen in dingen die je interesseren, zoals in ons geval de videogame industrie.

De Wedbush ETFMG Video Game ETF (GAMR) streeft ernaar het hetzelfde resultaat te behalen als de EEFund Video Game Tech index. De Index geeft de prestaties weer van bedrijven die betrokken zijn bij de technologie voor videogames. Denk hierbij aan de Game-Developers maar ook aan de fabrikanten van de consoles en chips. De ETF heeft 135 posities waaronder Kakao games corp, Unity Software Inc en Square-Enix Holdin. Dit houdt in dat het risico dus verdeeld is over 135 bedrijven. Echter is het van belang dat je weet dat deze niet evenredig verdeeld zijn.  Onderstaand zijn de Top 10 aandelen uit deze ETF te vinden.

 • KAKAO GAMES CORP
 • UNITY SOFTWARE
 • TEAM17 GROEP PLC
 • SQUARE-ENIX HOLDIN
 • KEYWORDS STUDIO’S P
 • GREE INC
 • SCIPLAY BEDRIJF
 • GRENSONTWIKKELING
 • CD PROJEKT SA
 • PEARLABYSS CORP

Zie ook onze gratis academy

Les 10: Beleggen met kleine bedragen

Veel mensen denken dat het alleen rendabel is om met grote geld bedragen te beleggen. Of dat het alleen interessant is om te gaan beleggen als je hier veel verstand van hebt. Dit is echter allemaal achterhaald. Het is voor iedereen bereikbaar om te beginnen met beleggen. In deze gastblog zullen wij uitleggen waarom beleggen met kleine bedragen interessant is.

Lees meer »

Les 9: Belang van risicomanagement

Een belangrijk onderdeel van beleggen is het risicomanagement. Dit zorgt ervoor dat het kapitaal beschermt wordt tegen grote verliezen. Het beheren van de risico’s biedt kansen voor beleggers om geld te verdienen op de markt. Echter wordt de waarde van risicomanagement vaak onderschat. Een belegger kan bijvoorbeeld met 1 of 2 transacties al heel het kapitaal kwijt raken. Wij hebben dit artikel voor jullie geschreven zodat deze veel voorkomende fout niet gemaakt zal worden.

Lees meer »

Les 8: Begrippen voor beginnende beleggers

Als je gaat beginnen met beleggen zullen er veel nieuwe begrippen op je af komen. Voor je begint is het belangrijk dat je weet waar je over praat en wat je doet. Daarom hebben wij een begrippenlijst gemaakt waarin 10 basis begrippen staan die iedere beginnende belegger moet weten. Warren Buffett zei ooit ‘The more you learn, the more you earn.’

Lees meer »

Les 7: Wat is een fundamentele analyse en hoe werkt het?

Voordat je gaat beleggen in een aandeel is het handig om te onderzoeken of een aandeel wel of niet een geschikte belegging is. Het analyseren van aandelen kan je op twee manieren doen, namelijk door een technische analyse of een fundamentele analyse uit te voeren. In dit artikel zullen wij de fundamentele analyse uitleggen.

Lees meer »

Les 6: Verschillende beleggingsstrategieën

Er zijn heel veel beleggingsstrategieën waar beleggers uit kunnen kiezen. Als beginnende belegger kan het lastig zijn om te bepalen welke strategie het beste bij jou past. Wil jij bijvoorbeeld actief bezig zijn met beleggen of hier zo min mogelijk tijd aan spenderen? En heb jij nu al veel geld beschikbaar om te investeren of wil jij elke maand een klein vast bedrag investeren? In dit artikel behandelen wij de bekendste beleggingsstrategieën. 

Lees meer »

Les 5: Compound interest

Compound interest (samengestelde rente) is een term die je heel vaak tegen gaat komen als je besloten hebt om te beginnen met beleggen. Sommige omschrijven het zelfs al het  8e wereldwonder (Albert Einstein). Maar wat betekent het nou eigenlijk? En hoe werkt het? In dit artikel gaan we dit stap voor stap uitleggen door middel van voorbeelden en uitleg. Aan het eind van dit artikel weet je precies wat compound interest in houdt.

Lees meer »

Les 4: Verschillende order types bij het kopen van een aandeel

Als je besloten hebt dat je wil gaan beleggen en een strategie bedacht hebt kun je een aandeel kopen door het plaatsen van een order. Op dit punt zul je merken dat er verschillende mogelijkheden zijn waarop je dit kan doen. Denk hierbij aan een Limit order, Market order, Stoploss order en Stoplimit order. Daarnaast zal het order termijn ook van belang zijn. In dit artikel komen al deze onderwerpen aan bod, en weet jij straks precies hoe je een order moet plaatsen.

Lees meer »

Les 3: Welke beleggingsvormen zijn er?

Wanneer je besloten hebt om te gaan beginnen met beleggen, zijn er een aantal zaken waar je over na moet gaan denken. Één van die zaken is de beleggingsvorm die je wilt gaan kiezen. Zo bestaan er erg veel beleggingsvormen waar je uit kunt kiezen. Om jou te helpen bij de keuze welke beleggingsvorm het beste bij jou past en om je elke beleggingsvorm uit te leggen, vind je hieronder een overzicht.

Lees meer »

Les 2: Verschillende sectoren bij beleggen

Alle aandelen die worden verhandeld zijn ingedeeld in 11 sectoren. Het is lastig voor sommige aandelen om zich in een van deze sectoren te moeten plaatsen. Echter zijn er ook subcategorieën per sector. Om het zo makkelijk en overzichtelijk mogelijk te maken houd ik me hier alleen bezig met de sectoren zelf. Ik zal ze stap voor stap uitleggen.

Lees meer »

Les 1: Brokers vergelijken 2021

Als beginnende belegger is het belangrijk om goed na te denken via welke broker je wilt gaan beleggen. Om je hiermee op weg te helpen en de keuze wat makkelijker te maken, zullen wij de kenmerken van de top 3 beste brokers van 2021 toelichten.

Lees meer »

«   »

Reactie plaatsen

Reacties

investeringspraat
2 jaar geleden

Blijft een interessante sector. Zeker de ETF's van Ark zijn altijd leuk om in de gaten te houden.