Top 5 ETF's (Trackers) van 2021

Gepubliceerd op 5 augustus 2021 om 17:34

Na de Coronacrisis hebben verschillende sectoren een flinke klap gehad op de aandelenmarkt. Echter komt er na regen altijd zonneschijn en zijn de aandelen weer terug aan het krabbelen naar misschien wel een nieuw hoogtepunt. Persoonlijk zie ik de crisis niet als een stap terug maar als een kans om mijn portefeuille goedkoop aan te vullen. Daarom heb ik een top 5 lijst gemaakt met ETF’s waarvan ik denk dat ze een goed rendement gaan opleveren in 2021 en een relatief laag risico bevatten.

top 5 etf's

1. Vanguard S&P 500

Het Fonds hanteert een passieve beheer- of indexeringsbeleggingsbenadering, door middel van fysieke verwerving van effecten, en streeft ernaar het rendement van de Standard and Poor’s 500 Index te volgen. Dit wil zeggen dat in bezit van deze ETF er weinig tot geen omkijken nodig is. De Vanguard S&P 500 is samengesteld uit aandelen van grote bedrijven uit de Verenigde Staten.

De index is ontworpen om prestaties van de brede binnenlandse economie te meten door middel van veranderingen in de totale marktwaarde van de 500 aandelen die alle belangrijke sectoren vertegenwoordigen.

De Vanguard S&P 500 keert jaarlijks in een dividend uit van 1,12 verdeeld over elk kwartaal.

Eerder behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.

 

S&P 500

2. Vanguard FTSE All-World

Het Fonds hanteert een passieve beleggingsbenadering door middel van fysieke verwerving van effecten, en streeft ernaar de prestatie van de FTSE All-World Index te volgen. De FTSE All-World Index bestaat uit aandelen van grote en middelgrote ondernemingen in opkomende en ontwikkelde markten.

Het Fonds probeert: De index te vollgen door te beleggen in een representatieve steekproef, met als doel het rendement te volgen van de FTSE All-World Index.

De index meet de marktprestaties van aandelen van zowel middelgrote als grote bedrijven over de hele wereld. De index omvat ongeveer 3.900 participanten uit bijna 50 landen uit zowel ontwikkelde als opkomen markten. De index dekt dan ook meer dan 95% van de wereldwijde belegbare marktkapitalisatie.

Op dit moment keert de Vanguard FTSE All-World jaarlijk een dividend van 1,43 uit verspreid over elk kwartaal.

Eerder behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.

FTSE All-World

3. iShare Core S&P 500

De iShare core S&P 500 streeft naar het volgen van het rendement van een index die bestaat uit 500 Amerikaanse ondernemingen met een grote marktkapitalisatie. Door in deze ETF te investeren wordt het risico automatisch verspreid over ongeveer 500 ondernemingen.

Ook de iShare core S&P 500 keert ieder kwartaal dividend uit. Verwacht hier echter niet te veel van, het meeste rendement wordt behaald doormiddel van groei.

Eerder behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.

iShare S&P 500

4. VanEck Vectors Global Real Estate

De beurs biedt ook een mogelijkheid om te investeren in vastgoedbedrijven. Dit kan een goede mogelijkheid zijn om met een kleiner bedrag toch in vastgoed te gaan zitten.

De VanEck vectors Global Real Estate ETF zijn vastgoedaandelen die wereldwijd gespreid zijn. De ETF bestaat uit 100 vastgoedaandelen en heeft als doel om de GPR (Global Property Research) index zo nauwkeurig mogelijk te volgen. Deze index bestaat uit de grootste en meest liquide beursgenoteerde vastgoedbedrijven ter wereld.

De VanEck Vectors Global Real Estate keert op jaarbasis een dividend uit van 3,09 verspreid over elk kwartaal. Wat vrij hoog is voor een ETF als je het mij vraagt.

Eerder behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.

Global Real Estate

5. iShare MSCI World

De iShare MSCI World streeft ernaar het rendement te volgen van een index die bestaat uit ondernemingen uit ontwikkelende landen. Als we de resultaten van de iShare MSCI World vergelijken met die van de index is te zien dat ze aardig veel op elkaar lijken. Hieruit valt te concluderen dat ze hun doel redelijk behalen.

MSCI World


 »

Reactie plaatsen

Reacties

Investeringspraat
2 jaar geleden

Goede blog! Etf's, het beleggingsproduct waardoor eigelijk iedereen kan beleggen!
Wat is jullie favoriete?