Top 5 technologie aandelen in 2021

Gepubliceerd op 3 september 2021 om 10:00

Veel van de meest waardevolle bedrijven ter wereld zijn technologiebedrijven. De beste technologie-aandelen hebben dan ook ongetwijfeld de wereldmarkten gedragen sinds de corona crisis in maart 2020. In dit artikel hebben wij een top 5 beste tech-aandelen om dit jaar in te beleggen opgesteld.

 

Technologie aandelen in 2021

Deze top 5 bestaat uit: 

  • Apple (NASDAQ: AAPL)
  • Facebook (NASDAQ: FB)
  • Cisco Systems (NASDAQ: CSCO)
  • Microsoft (NASDAQ: MSFT)
  • Intel (NASDAQ: INTC)

 

Apple

Apple is één van de grootste merknamen ter wereld en is door de groei van de afgelopen jaren het meest waardevolle bedrijf ter wereld geworden, met een marktkapitalisatie van meer dan 2,4 biljoen dollar. Het Amerikaanse bedrijf ontwerpt, produceert en verkoopt smartphones, personal computers, tablets, wearables en accessoires. Enkele bekende producten van het bedrijf omvatten de iPhone, iPad, Mac en de Apple Watch.

 

Voor het derde kwartaal, dat eindigde op 26 juni 2021, rapporteerde Apple een recordomzet van 81,4 miljard dollar, een stijging van 36% op jaarbasis. Verder rapporteerde het bedrijf dat de iPhone verkopen op jaarbasis met bijna 50% zijn gestegen.

 

Apple heeft een enorme klantenbinding die voor veel terugkerende klanten zorgt. Het bedrijf bevindt zich in een competitieve markt, waardoor Apple zal moeten blijven innoveren om de concurrentie op afstand te houden. Aandelen van Apple worden momenteel verhandeld tegen 153,39 dollar per aandeel.

 

Facebook

Facebook is het grootste social mediabedrijf ter wereld. Het bedrijf heeft per maand meer dan 3 miljard actieve gebruikers die Facebook of een van de andere social media platformen van Facebook gebruiken. Zo vallen WhatsApp, Instagram en Messenger ook onder Facebook.

 

Voor het tweede kwartaal van 2021 rapporteerde Facebook een omzet van 29,077 miljard dollar, een stijging van 55,6% op jaarbasis. Het bedrijf gaf aan een stijging van 47% in de gemiddelde prijs per advertentie te krijgen en een stijging van 6% in het aantal advertenties die het bedrijf geleverd heeft. Voor de tweede helft van het jaar verwacht Facebook dat de totale omzetgroei op jaarbasis

 

Kijkend naar de koers van Facebook, is de koers sinds het begin van dit jaar (2021) gestegen met 33%. Dit verplettert de 19% koersstijging van de S&P 500 over dezelfde periode. Aandelen van Facebook worden momenteel verhandeld tegen 375,56 dollar per aandeel.

 

Cisco Systems

Cisco Systems is wereldwijd leider op het gebied van netwerken voor internet. Cisco ontwikkelt, produceert en verkoopt netwerk hardware, software, telecommunicatieapparatuur en andere hoogtechnologische producten en diensten. Cisco-oplossingen vormen tegenwoordig de basis voor serviceproviders, kleine tot middelgrote bedrijven en zakelijke klanten, waaronder bedrijven, overheidsinstanties, onderwijsinstellingen en nutsbedrijven.

 

Voor het fiscale vierde kwartaal, dat eindigde op 31 juli 2021, groeide de omzet van Cisco op jaarbasis met ongeveer 8%. Deze omzet bedroeg 13,1 miljard dollar. Chuck Robins, voorzitter en CEO van Cisco gaf aan dat de vraag naar Cisco-producten groot is en dat het bedrijf in het vierde kwartaal de hoogste groei in productorders heeft bereikt in meer dan tien jaar. Voor 2022 wordt een omzetgroei van 5% tot 7% verwacht.

 

Aandelen van Cisco worden momenteel verhandeld tegen 59,33 dollar per aandeel.

 

Microsoft

Microsoft is een softwarebedrijf dat bekend staat om zijn Windows besturingssysteem en Office-productiviteitssoftware. Verder is Microsoft de op één na grootste aanbieder van Cloud infrastructuur, ook wel bekend als “Infrastructure as a Service (IaaS)”.

 

Voor het fiscale vierde kwartaal, dat eindigde op 30 juni 2021, groeide de omzet van Microsoft op jaarbasis met 21%. Deze omzet bedroeg 46,15 miljard dollar. De omzet van Azure, dat onder het Intelligent Cloud-segment van het bedrijf valt, groeide in het kwartaal met 51%. Dit overtrof de verwachtingen van de analisten. Azure concurreert bovendien met Amazon Web Services, dat momenteel nog de grootste aanbieder is in deze markt.

 

Aandelen van Microsoft zijn sinds begin 2021 met ongeveer 35% gestegen en worden momenteel verhandeld tegen 301 dollar per aandeel.

 

Intel

Intel is één van de grootste semiconductor bedrijven in de wereld. Het bedrijf ontwerpt en produceert CPU’s voor pc’s en servers, evenals speciale chips voor toepassingen zoals kunstmatige intelligentie.

 

Voor het fiscale tweede kwartaal, dat eindigde op 22 juli 2021, groeide de omzet van Intel op jaarbasis met 2%. Deze omzet bedroeg 18,5 miljard dollar. Het bedrijf rapporteerde een omzet en winst per aandeel die zowel de eigen prognoses als de verwachtingen van Wall Street overtroffen. Ook dit kwartaal worstelde Intel met een chiptekort. CEO Pat Gelsinger verwacht echter dat de chiptekorten in de tweede helft van het jaar zouden moeten “uitbodemen”, maar dat het aanbod daarna nog beperkt zou zijn.

 

Aandelen van Intel zijn sinds begin 2021 met ongeveer 9,7% gestegen en worden momenteel verhandeld tegen 53,64 dollar per aandeel.

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.