Gastblog: Beleggings ervaringen en strategieën van jongeren

Gepubliceerd op 8 september 2021 om 10:00

Wij vinden het belangrijk dat jongeren die bezig zijn met beleggen hun ervaringen delen zodat anderen daarvan kunnen leren. Daarom hebben wij het Instagram account "@opwegnaareenmiljoen" gevraagd of hij een gastblog wilde schrijven over zijn ervaring, doelen en strategieën. In dit artikel komen al deze onderwerpen aan bod en wordt duidelijk wat de F.I.R.E Movement strategie is. Ben je benieuwd? Lees dan verder.

Beleggings ervaringen en strategieën van jongeren

Inleiding

Dag allemaal, ik ben de persoon achter het instagram account “opwegnaareenmiljoen”. Debeleggendestudent.nl heeft gevraagd of ik een gastblog voor hen wilde schrijven, waar ik uiteraard ja op heb geantwoord.

 

Om te beginnen wil ik even uitleggen wie ik ben en wat ik doe. Ik ben een jonge ondernemer van 26 jaar die zaakvoerder is van enkele fysieke winkels, in mijn vrije tijd ben ik bezig met beleggen, verkopen op bol.com, zwemmen en mijn blog opwegnaareenmiljoen op Instagram.

 

Als je op deze blog terecht komt, veronderstel ik dat je wel weet dat het geld op je spaarrekening niets opbrengt, integendeel zelfs, je geld vermindert in waarde. Daarom ga ik hieronder kort beschrijven hoe ik mijn beleggingen doe, en wat mijn ervaringen zijn.

 

Strategie en ervaring

Om te beginnen ben ik een grote voorstander van de F.I.R.E movement. Dit betekent Financial Independent Retire Early. Wat deze movement doet is je aansporen om zo jong mogelijk te beginnen met beleggen, zoveel mogelijk geld uit te sparen en je inkomen zo hoog mogelijk te krijgen. Het is dan de bedoeling dat je het bedrag dat je overhoudt, zo lang mogelijk belegd in assets. In welke assets je wilt investeren is voor iedereen verschillend. Dit kan bijvoorbeeld vastgoed zijn, maar ook aandelen of crypto munten. Hieronder ga ik eventjes mijn manier toelichten.

Ik probeer met mijn verzamelde budget indexen, ETF’s & amp holdings te kopen. Indexen zijn net zoals ETF’s een verzameling van verschillende aandelen waarvan al deze koersen samen de koers van de index of ETF bepalen. Zelf beleg ik in de VWCE. Dit is een wereldindex van Vanguard waarbij de dividenden herbelegd worden. Dit wil zeggen dat je geen dividenden krijgt, maar waarbij je dan ook geen roerende voorheffing moet betalen op je dividenden. Roerende voorheffing kun je zien als belastingen op je winst. Ik probeer drie maal per maand een aankoop te doen van deze index.

 

De tweede index/ETF die ik heb is de EXXY van Ishares, dit is een grondstoffen ETF. Ik heb deze gekocht omdat de grondstofprijzen momenteel aan het stijgen zijn omdat er toch wel wat inflatie aan het optreden is.

 

Als derde ben ik ook nog in het bezit van de holding GBL oftewel Group Bruxelles Lambert. Dit is een Belgische holding. Deze holding keert wel dividenden uit, maar ik kiest ervoor om deze dividenden te herbeleggen in GBL zodat ik op lange termijn toch op een groter bedrag uitkom.

 

Als laatste beleg ik ook nog een klein deel in cryptomunten. Van deze munten heb ik het grootste gedeelte in Ethereum, een iets kleiner gedeelte in Bitcoin en nog iets minder in Polkadot oftewel gewoon dot. Cryptomunten zijn misschien wel risicovoller, maar ik heb voor mezelf afgewogen dat ik liever een klein deel investeer en alles verlies, dan dat ik niet investeer en mijn leven lang spijt heb dat ik het niet heb gedaan.

 

Dit is mijn strategie en ervaring in het kort. Mocht je nog vragen of toevoegingen hebben mag je me altijd volgen en een berichtje sturen. Maar vergeet niet dat ik geen financieel adviseur ben.

 

Graag zou ik de beleggendestudent.nl toch even willen bedanken voor deze uitnodigingen opportuniteit. ik voel me vereerd dat ze me gevraagd hebben.

Groetjes

Opwegnaareenmiljoen


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Investeringspraat
2 jaar geleden

Leuk geschreven!