Top 3 duurzame aandelen van 2021

Gepubliceerd op 17 september 2021 om 10:00

We kunnen niet ontkennen dat het klimaat snel aan het veranderen is. Daarom proberen we allemaal op onze eigen manier bij te dragen aan een beter milieu. Sinds een paar jaar is duurzaamheid een belangrijke factor geworden voor grote bedrijven. Wij hebben een top 3 van duurzame aandelen gemaakt zodat jij ook bij kan dragen aan een beter milieu en tegelijkertijd hopelijk rendement opbouwt.

top 3 duurzame aandelen

1. Green Plains Renewable Energy Inc

Green Plains Renewable Energy Inc is een breed bedrijf als het gaat om duurzaamheid. Doormiddel van geavanceerde technologie ontwikkelt en produceert het bedrijf biofuels, cornoil, proteïne en voedsel voor vee. Green Plains zorgt zelf voor de transport en logistiek. Ze zijn continu bezig met het verbeteren van dit proces. Het bedrijf is gelokaliseerd in de verenigde Staten en ze opereren in 7 verschillende staten, maar leveren hun producten wereldwijd.

 

Er is voor het laatst dividend uitgekeerd in 2019. Echter is het aandeel flink gegroeid het afgelopen jaar. De waarde van één aandeel is zelfs verdubbeld. Wij denken dat dit aandeel interessant kan zijn wegens de wereldwijde grote vraag naar proteïne en de toenemende behoefte van duurzaamheid bij mensen.

 

2. Albioma

Albioma is een bedrijf uit Frankrijk die focust op het ontwikkelen en produceren van duurzame energie. Dit bedrijf heeft 3 verschillende aspecten waar ze op focussen.

 

Het eerste aspect is Biomass. Door Albioma is het mogelijk om duurzame energie te ontwikkelen in regio’s die niet zijn verbonden met elektriciteitsnetwerken op het vaste land. Het bedrijf focust hier vooral op het terugwinnen van energie uit bagasse. Om deze reden hebben ze ook een partnerschap met verschillende suikerraffinaderijen.

 

Daarnaast is Albioma in 2006 begonnen met het produceren van zonne-energie. Dit doen ze vooral in het overzeese Frankrijk vanwege de goede zonneschijns omstandigheden. De gewonnen energie word opgeslagen in grote baterijen die in zonne-energiecentrales staan, zodat het gedurende de nacht opnieuw in het netwerk kan worden geïnjecteerd.

 

Als laatste focust Albioma op Geothermische energie. Als we het woord gaan vertalen uit het grieks betekend geo (aarde) en thermisch (warmte). Met deze techniek wordt de warmte die in de aarde is opgeslagen omgezet in elektriciteit. Op 10m diepte is de temperatuur 15 graden Celsius. Daarna stijgt het elke 100m met 3 tot 4 graden. In vulkanische gebieden kan dit zelfs oplopen tot 10 graden Celsius per 100m. Dit is ook de reden dat de belangrijkste geothermische elektriciteit producerende landen zich in de buurt van de tektonische platen bevinden (vulkanisch gebied).

 

De geothermische energie wordt vrijgemaakt uit de zogenoemde ‘pekels’ die een temperatuur tussen de 150 – en 350 graden celcius zijn. Doormiddel van het boren van een productieput kan pekel worden verzameld.

 

3. Nordex Group

Nordex Group is een van ’s werelds grootste windturbine fabrikanten. Ze bieden dan ook efficiënte windturbines die zorgen voor een langdurige duurzame stroomopwekking uit windenergie. De windturbines zijn zo ontworpen dat ze in alle klimatologische omstandigheden windenergie om kunnen zetten in stroom.

 

In 2016 is Nordex Group overgenomen door Acciona Windpower waardoor het een van werelds grootste windturbine fabrikanten is geworden. Op dit moment zijn er meer dan 8500 medewerkers werkzaam binnen het bedrijf. In totaal zijn er in 30 verschillende landen kantoren gevestigd van Nordex Group waaronder Duitsland, Spanje, India en de VS. Het bedrijf heeft een omzet van een zekere 4.65 miljard euro behaald in 2020. Nordex Group is ooit in 1985 begonnen met toon aangevende producten. In de loop der jaren hebben ze flink uitgebreid tot het punt wat we zojuist benoemd hebben.

 

Slotwoord

Hopelijk heeft deze nieuwe kennis je een beter inzicht gegeven over de verschillende bedrijven die zich bezighouden met duurzaamheid. Zelf zijn we enthousiast over de ideeën van de bedrijven en hoe ze te werk gaan. Echter is dit artikel alleen voor educatieve doeleinden en entertainment. Wij zijn geen financieel adviseurs dus zorg er altijd voor dat je zelf ook onderzoek doet naar de betreffende aandelen.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.