Top 3 Artificial Intelligence aandelen

Gepubliceerd op 25 oktober 2021 om 10:00

Volgens Grand View Research zou de wereldwijde markt voor kunstmatige intelligentie (AI) binnen vijf jaar wel eens zo’n 391 miljard dollar waard kunnen zijn. Dat zou neerkomen op een jaarlijkse groei van maar liefst 46,2%. De AI-industrie is daarmee een van de snelst groeiende sectoren in de wereld. In dit artikel bespreken wij drie interessante AI-aandelen om in te beleggen. 

Onze top 3 bestaat uit:

  • Nvidia (NVDA)
  • Palantir Technologies (PLTR)
  • C3.ai (AI)

 

Nvidia

Het toonaangevende grafische chipbedrijf Nvidia heeft geprofiteerd van de AI-boom, waarbij de grafische kaarten van dit bedrijf de standaard zijn geworden in datacenters over de hele wereld. Deze grafische kaarten, ook wel GPU’s genoemd (graphics processing units), kunnen AI-taken veel sneller verwerken dan standalone CPU’s. Vanaf het tweede kwartaal van 2021 had Nvidia een marktaandeel van 83% in de GPU-sector.

 

Nvidia’s datacenteractiviteiten vertegenwoordigen een gestaag groeiend deel van de totale omzet van het bedrijf. Dit segment is niet allemaal gerelateerd aan AI. Nvidia’s grafische kaarten worden namelijk gebruikt om een breed scala aan datacentertoepassingen te versnellen. AI is echter wel een van de drijvende krachten achter de groei van het bedrijf. Microsoft, Amazon en Alphabet maken allemaal gebruik van de datacenterproducten van Nvidia. De omzet van Nvidia’s datacenter divisie schoot met 124% omhoog tot 6,7 miljard dollar, wat neerkomt op 40% van de omzet in het fiscale jaar 2021.

 

Nvidia kocht vorig jaar de in het Verenigd Koninkrijk gevestigde chipontwerper Arm voor 40 miljard dollar. Bovendien heeft het bedrijf plannen om een AI-lab in het Verenigd Koninkrijk te ontwikkelen met een AI-aangedreven supercomputer.

 

Huidige koers aandeel: $227,26

Beurs: NASDAQ

 

Palantir Technologies

Palantir Technologies is een in Colorado gevestigd bedrijf dat datamining en big data-analyse diensten levert aan haar klanten. Het bedrijf maakt gebruik van twee hoofdplatformen, Gotham en Foundry. Gotham wordt gebruikt door overheidsinstanties en klanten uit de particuliere sector maken gebruik van Foundry. Elk van deze platforms verzamelt gegevens uit verschillende bronnen en verwerkt deze met behulp van AI-algoritmen. Dit helpt de klanten van Palantir om betere beslissingen te nemen. Het bedrijf werkt met name veel samen met overheidsinstanties zoals de CIA en het Amerikaanse ministerie van Defensie. Palantir Technologies is echter begonnen het klantenbestand uit te breiden met klanten in de financiële en gezondheidssector.

 

Het bedrijf is pas sinds eind 2020 beursgenoteerd, maar de koers van het aandeel is sindsdien al verdubbeld. De omzet van het bedrijf bedroeg vorig jaar 1,1 miljard dollar. Dat is een 47% stijging ten opzichte van het jaar daarvoor. Palantir verwacht dat haar inkomsten tussen 2021 en 2025 met een gezond tempo van meer dan 30% zal groeien.

 

Huidige koers aandeel: $24,43

Beurs: NYSE

 

C3.ai

C3.ai is een toonaangevende leverancier van AI-software dat gespecialiseerd is in bedrijfsoplossingen. De tools van het bedrijf bieden uitgebreide services om AI-applicaties op ondernemingsniveau efficiënter en kosten effectiever te bouwen dan alternatieve benaderingen. De C3 AI Suite ondersteunt de waardeketen in elke branche met vooraf gebouwde, configureerbare, hoogwaardige AI-applicaties voor betrouwbaarheid, fraudedetectie, energiebeheer, sensornetwerkgezondheid, antiwitwaspraktijken, optimalisatie van het leveringsnetwerk en klantbetrokkenheid. De Amerikaanse luchtmacht gebruikt bijvoorbeeld C3 AI Readiness om storingen in vliegtuigsystemen te voorspellen.

 

C3.ai is de ‘first mover’ in zijn branche en zegt niet op de hoogte te zijn van een end-to-end enterprise AI-ontwikkelingsplatform dat rechtstreeks met het bedrijf kan concurreren. De omzet van C3.ai steeg met 88% in 2018, 48% in 2019, 71% in het fiscale jaar van 2020 en 17% voor het fiscale jaar van 2021.

 

Het bedrijf ging eind 2020 naar de beurs voor 42 dollar per aandeel, opende op de eerste dag op 100 dollar en schoot omhoog naar 180 dollar later die maand. Inmiddels is het aandeel echter weer teruggezakt naar rond de 45 dollar.

 

Huidige koers aandeel: $45,61

Beurs: NYSE


« 

Reactie plaatsen

Reacties

omg онион
9 dagen geleden

Top 3 Artificial Intelligence aandelen | debeleggendestudent.nl
-

Хотите найти место, где можно купить все, что угодно? Тогда вам подойдет сайт Омг Омг: https://omgomgomg2j4yrf4mjdv3h5c5xfvxtqqs2in7smi65mjps7vwkmqmtqd.xyz, у нас вы можете покупать и продавать, совершенно не беспокоясь о своей анонимности. Лучшие условия на просторах мирового даркнета. Мы работаем по всем странам мира. На сайте Вы сможете найти для себя нужные вещи. Это уникальная площадка и мы предоставляем вам ссылку на официальное зеркало OMG OMG от администрации проекта. Нужно только перейти по ней, зайти на сайт и подобрать нужные для себя товары. Площадка полностью анонимна, работает 24/7, а кроме того, не требует соединения TOR или VPN. Достаточно перейти на сайт OMG OMG онион и начать работу с проектом. Для этого понадобится быстрая регистрация, и буквально несколько кликов. А при возникновении любых трудностей вы всегда можете обратиться к администрации проекта.


<a href="https://xn--om-4na.com" alt="omgomg гидра">omg shop</a>
<a href="https://omgomgomg3j4yrf4mjdv3h5c5xfvxtqqs2in7smi65mjps7vwkmqmtqd.xyz" alt="omg shop">omg площадка новая</a>

[url=https://omgomgomg1j4yrf4mjdv3h5c5xfvxtqqs2in7smi65mjps7vwkmqmtqd.xyz]omg omg площадка отзывы[/url]

Francismem
7 dagen geleden

<a href=https://accounts.binance.com/en/register?ref=25293193>How to attraction down revenues from cryptocurrencies?</a></a>
</a>